Move Me Productions

Rose

“ROSE” (2015)

 “Rose” het verhaal van een jong meisje dat aan de zeldzame ziekte Aplastische Anemie lijdt. In de hoop de vreselijke ziekte te overwinnen, ondergaat Rose meerdere therapieën.
Kan Rose genezen worden door gespecialiseerde behandelingen of ligt haar redding bij een stamceltransplantatie afkomstig een geschikte donor?
Samen met haar moeder gaat ze de strijd aan tegen deze levensbedreigende ziekte, een strijd die bovendien bemoeilijkt wordt door logge overheidsorganen en stugge verzekeringsmaatschappijen.

“Rose” is de eerste kortfilm van Move-Me Productions vzw en is gebaseerd op drie waargebeurde verhalen.Het verhaal werd bedacht door Ritchie Vermeire en geschreven door Ritchie Vermeire. De premiere van “Rose” vond plaats op 15 november 2015 in de zaal van Fameus te Antwerpen. Er vonden twee vertoningen plaats en beiden waren uitverkocht.Het publiek was zeer enthousiast over de film, maar ook over de muziek. Zanger/muzikant Tommy Waters had het themanummer van de film geschreven, getiteld “I’m Alive”. Move Me Productions filmde de bijhorende videoclip.  De film won inmiddels al heel wat prijzen. Zo won “Rose” op het Hollywood International Moving Pictures Film Festival de prijs van “Beste Drama” alsook de prijs van “Beste Actrice onder de 18 jaar” (Rune Vandenbussche).Ook de videoclip van “I’m Alive” won op dat festival als “Beste muziek video”.Daarnaast viel “Rose” in de prijzen op het 12 Months Film Festival, het Direct Monthly Online Film Festival en won het de “Prijs van het Publiek” op het kortfilmfestival Kortgeknipt te Sint-Niklaas.”Rose” won niet minder dan 13 awards en 48 nominaties wereldwijd!   

DVD RELEASE & ONLINE VIEWING

 Vanaf 23 juni is de DVD van “Rose” verkrijgbaar via de online shop van Move Me Productions. Binnenkort zal de DVD ook via Bol.com en mogelijks nog andere kanalen beschikbaar zijn.De film is verpakt in een mooi digipak DVD box en bevat naast de film vele extra’s met nooit eerder vertoonde filmbeelden en foto’s.”Rose” is inmiddels ook online te bekijken via het YouTube kanaal van Move Me Productions. De inhoud van de DVD:

• Rose, de film (inclusief Nederlandstalige commentaar van regisseur Ritchie Vermeire)
• Behind The Scenes
• Aan het woord: de cast van “Rose”
• Deleted Scenes
• Trailers
• Music Video “I’m Alive” van en door Tommy Waters (zowel de Engelse als Nederlandstalige versie)
• Foto albums: Behind The Scenes en de Première van Rose
• Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans
• Taal: Nederlands gesproken
• Speelduur hoofdfilm: 16 minuten.

ROSE IN DE MEDIA

Kortfilm “Rose” haalde meermaals de media, zowel in de geschreven pers als de beeldpers. Hieronder een greep uit de media:

[unitegallery rose_media]